Laddar...
phone local_post_office
Innovation
Till startsidan
account_circle Logga in som close
Sverige Innovation Skog Södra Ädla

Södra Ädla utvecklar skogsbrukets möjligheter

Skogsgården
Vi på Södra vill leda utvecklingen i skogsbruket och genom Södra Ädla stärker vi vårt arbete med innovation för skogsgården. Under de kommande åren kommer vi investera 200 miljoner SEK i innovativa bolag som stödjer familjeskogsbrukens utveckling och lönsamhet.

Södra Ädla söker start-ups och investerare som utvecklar skogsbruket 

Samhället och världen förändras i allt snabbare takt och i förändringar uppstår möjligheter.  Inom skogsbruket vill vi ta vara på dessa möjligheter och har därför valt att göra en storsatsning på vårt realtivt nya investmentbolag, Södra Ädla. De kommande åren ska vi investera 200 miljoner SEK i innovativa bolag. Vi vill hitta nya affärsidéer och nya sätt som utvecklingar familjeskogsbruken för medlemmarna i Södra. 

Intressanta områden att investera i 

Vi söker brett efter idéer inom många olika områden som gynnar familjeskogsbruken. Att skapa en stor bredd bland investeringarna är viktigt, så vi täcker in många aspekter av familjeskogsbrukens möjligheter.

Några exempel är:

  • Skogens outnyttjade värden
  • Smartare skogsbruksteknik
  • Nya lösningar för att möta klimatförändringarna
  • Handelsplatser

Vi har 52 000 medlemmar med eget skogsbruk som bidrar till samhället

Skogen spelar i dag en central roll i flera stora utmaningar. Råvaran används för produktion av hållbara produkter, skogen utvecklar biologisk mångfald och trädens tillväxt lagrar koldioxid. 

Södra Ädlas investeringar kommer ge våra 52 000 medlemmar möjlighet att vidga vyerna för sitt skogsägande. Genom att komplettera, utveckla eller bredda skogsbruket med nya innovationer och tjänster kommer värdet att stärkas. 

 

Är du bolaget vi letar efter?

Vi är intresserade av bolag med affärsmodeller som tydligt bidrar till skogsbrukets utveckling och lönsamhet. Bolagen ska ha en hög ekonomisk potential och vara i skedet att påbörja eller utveckla sin försäljning. Och vi investerar gärna tillsammans med andra.

 

 

Skogsinspektor medlem 2020.
Från vänster Ava Houlihan-Burne (statist), skogsinspektor Åsa Andersson, Katarina Carlsson, Joakim Carlsson, längst fram Ingemar Levinsson.

Vad kan vi erbjuda? 

Vi vill vara en attraktiv investerare som bidrar till att bygga värden i de bolag vi investerar i. Vi bidrar med Södras position i branschen och erfarenheter från våra medarbetare och 51 000 medlemmar. Södra besitter dessutom en industristruktur i världsklass och har 80 års erfarenhet av småskaligt skogsbruk. De bolag vi investerar i får möjlighet att nå ut till medlemmarna i Södra.

 

Granplantor i växthus i Flåboda

Vår investeringsstrategi 

Vi tittar på en bredd av olika bolag, men som har gemensamt att de ska bidra med innovation och utveckling av skogsbruket. Utvärderingen av bolagen baseras på våra investeringskriterier, men även andra faktorer kan ligga till grund för vår bedömning.

Läs mer om Södra Ädlas investeringsstrategi här

Vill du veta mer?

Är ni ett bolag som genom innovation och nytänkande stärker skogsbrukets värden? I så fall kontakta oss!

Erik Bengtson
Investment Manager Telefon: 0340 63 34 32

Södra Ädlas Portfölj

Här finns mer information om de bolag som Södra Ädla har investerat i:

Vill du veta mer?

Vanligaste frågor och svar!

Frågor och svar

Fyll i formuläret så kontaktar vi dig

Jag vill bli kontaktad via: *

Nyheter

Söker...
close

Du kan nu välja vilken startsida som ska visas nästa gång du besöker Södra från den här enheten.