Laddar...
phone local_post_office
Byggsystem
Till startsidan
account_circle Logga in som close

En lägre klimatpåverkan

För att lyckas begränsa de stora utsläpp av växthusgaser som förändrar vårt klimat kan vi stödja med vårt korslimmade trä (KL-trä) som idag har marknadens lägsta klimatpåverkan. Tack vare ett hållbart skogsbruk och vår samlokaliserade produktion. 

Stomme i korslimmat trä

Korslimmat trä (KL-trä) är ett naturligt material med flera goda egenskaper, både ekonomiska, hållbara och sociala. Ett snabbt och enkelt montage bidrar till att det är ett ekonomisk klokt val. Samtidigt ger det dig möjlighet att minska klimatavtrycket för din byggnad. 

Fasad och interiör beklädnad

Trä är lika vackert för en byggnads insida som utsida och bidrar till positiva effekter för klimatet och vår hälsa. Vi erbjuder en rad olika lösningar för att ta fram rätt fasad och interiör beklädnad för din unika byggnad, exempelvis för miljöbyggnad eller om den behöver uppfylla särskilda brandkrav.

Bli vår partner – med stöd i hela byggprocessen!
Bygga i korslimmat trä

Vi tar dig från idé till byggnation 

Tillsammans med partners kan vi stödja dig från första utkast till färdigmonterad byggnadsstomme. Vi säkerställer att projektet går smidigt i alla steg. 

Detta gör vi genom att tillhandahålla byggnadselement med perfekt passform. Förutom smarta och snabbmonterade massiva träelement kan vi tillhandahålla fasader och interiöra beklädnader likväl övriga kompletterande produkter - från skruv och beslag till ljudisolering.

Vårt tjänsteerbjudande Vårt produkterbjudande 

Villor byggda med stomme i korslimmat trä och klädda med cederspånsfasad. Interiört synligt KL-trä. Källsprångsvägen i Viskafors.

Inspireras av trä 

Med trä bygger vi högt, lågt och brett. Vi erbjuder lösningar för att bygga bostäder, industrifastigheter och offentliga byggnader. Med vårt utbud av träprodukter, för stomme, fasad eller interiör beklädnad har vi möjlighet att tillsammans skapa unika byggnader från insidan och ut. 

Våra projekt Varför trä 

Ciselören Eksjö Panelbeklädnad i gran

Fasader, interiör beklädnad och specialförfrågningar

Utöver stommar i massivträ erbjuder vi en rad olika kompletterande träprodukter och tjänster. Däribland, fasad och interiör beklädnad. Vi bemöter även gärna dina specialförfrågningar.

På fasader kan det ställas många olika krav, exempelvis om den ska användas för en miljöbyggnad eller om den behöver uppfylla särskilda brandkrav. Södras projektavdelning har hög produktkunskap och lång erfarenhet av olika lösningar. 

Läs mer om våra fasader och interiöra beklädnader

bild över KL-trä fabriken F2 i Värö

Besök oss gärna!

Är du intresserad av att besöka oss? Du kan göra ett studiebesök vid vår fabrik för korslimmat trä i Värö strax norr om Varberg. Under ditt besök får du uppleva hur den skogliga råvaran genom industrins processer blir till klimatsmarta produkter.

Besök oss i Värö 

 

Granplantor i växthus, Flåboda

Hållbarhet - hela vägen 

Det finns få saker som är mer naturliga än råvaran från den svenska skogen. Majoriteten av vårt trä kommer från våra medlemmars skogar som har brukats i generationer med största omsorg för varje träd. 

Trä är naturligt, tryggt och enkelt att både bo och bygga i. En byggnad i trä binder koldioxid under hela sin livslängd och ett flervåningshus i trä har ungefär halva klimatpåverkan från byggprocessen jämfört med ett motsvarande hus i betongstomme.

En hållbar produktion 
Läs års- och hållbarhetsredovisningen 

Personal SBS

Vi storsatsar på framtidens byggbransch

Vi ser en marknad i förändring där konsumenten och företagens hållbara val blir allt viktigare. Vi ser också ett växande intresse för träbyggnation med ökad efterfrågan. 

Detta är en spännande utmaning och resa som pågår, vill du vara med? 

Karriär inom framtidens byggbransch  

Anmäl dig till Södra Building Systems nyhetsbrev

Nyheter

Söker...
close

Du kan nu välja vilken startsida som ska visas nästa gång du besöker Södra från den här enheten.