Bygningssystem
Til startsiden
account_circle Log ind som close
Danmark Bygningssystem Nyheder Södra lander sin første ordre på projekt med CLT i Danmark

Södra lander sin første ordre på projekt med CLT i Danmark

Bilde: SKALA Arkitekter

Det første projekt i Danmark er i hus. Materiale til vægge og dæk i krydslamineret træ, CLT, fra Södra skal indgå i Roskilde kommunes hidtil mest ambitiøse byggeprojekt i træ.

Kenny Holm Marknadschef Danmark SBS
Kenny Holm, Marknadschef Danmark SBS

Nu er den første leverance af Södras CLT på vej til Danmark. Södra skal efter efterårets vellykkede lancering på markedet levere CLT tilbygningen af en ny daginstitution i Ringparken i Roskilde kommune. Leverancen omfatter 1400 kubikmeter træ og bliver afviklet i december måned. Projektet kaldes kommunens mest ambitiøse byggeprojekt i træ nogensinde med stort fokus på miljø og bæredygtighed.

Leverancen bliver Södras første med CLT uden for Sveriges grænser, og der er flere potentielle projekter undervejs. Södras CLT kan mindske klimaaftrykket med op til 80 procent sammenlignet med en bærende konstruktion i beton.

Fremtiden bliver bygget med træ fra Södra
– Jeg er utroligt glad for, at vi allerede er i gang med den første leverance af CLT til det danske marked. At det så desuden er til en daginstitution, giver projektet en ekstra dimension af at CLT - og biobasserede produkter er en del af fremtidens byggemateriale. Efterspørgslen på det danske marked er stor, fortæller Kenny Holm, der er markedschef for forretningsområdet Södra Building Systems i Danmark.

Skolemiljøer i træ øger kvaliteten, når det gælder indeklima, fugtbalance og komfort, hvilket også kan forbedre studiemiljøet.

– Södra har tidligere leveret CLT til to daginstitutioner i Sverige, og vi oplever også et stort fokus på daginstitutioners miljø og bæredygtighed i Danmark. Vores CLT kommer til at udgøre et vigtigt element i bestræbelserne på at mindske bærende konstruktioners klimabelastning og forbedre studiemiljøet i nybyggerier, siger Kenny Holm.

Hastig vækst i byggeprojekter af træ
Södras globale helhedsløsninger til montering af konstruktioner i CLT har oplevet en hastig vækst, og Södra ser positivt på den fremadrettede efterspørgsel.

– Vi oplever en kraftig efterspørgsel og en stor interesse for at bygge med CLT på det danske marked. Vi har inden for kort tid landet den første ordre på levering af CLT til Danmark, og vi fokuserer målrettet på at hjælpe flere med at bygge bæredygtigt, fortæller Urban Blomster, markedsdirektør for Södra Building Systems.

Kontaktperson i Danmark er Markedschef Kenny Holm:
Telefon: 2384 4358
Mail: 

Bilde: SKALA Arkitekter

Vis alt indhold for emnet.

Emner: Buildsystem, Södra Building System

Nyheder

Emner: Buildsystem, Södra Building System

Udgivet:

close

Du kan nu vælge, hvilken startside der skal vises, næste gang du besøger Södra fra denne enhed.