Velkommen til Södra - Södra
 • Fibertillgången bakom Södras expansion

  28 apr 2016
  Södras område är södra Sverige. Där äger medlemmarna vartannat träd och regionen har en årlig avverknings- och hållbarhetspotential om vardera 25 miljoner kubikmeter fiber. Det var mot den bakgrunden som Södra kände att tiden var inne att gå vidare med den länge planerade utbyggnaden av massabruket i Värö.
 • Valmet AB levererar brunmassatvätt till Södra Cell Mörrum

  Pressemelding
  27 apr 2016
  I februari 2016 beslutade Södras styrelse att investera 1 miljard kronor i en ny indunstning och en modernisering av brunmassatvätten på dissolvinglinjen. Södra ger nu Valmet AB uppdraget att leverera maskinutrustningen till brunmassatvätten.
 • Södra inför gallringstjänst med markskoning

  Pressemelding 02 mai 2016
  Södra tar ytterligare ett steg för att minska risken för körskador i skogsbruket och inför den 2 maj en ny gallringstjänst med markskoningsgaranti. Sedan tidigare finns en markskoningsgaranti i slutavverkning. Målet är att förbygga och minimera markskador. I den nya gallringstjänsten utlovas även en kvalitetsgaranti.
 • Södra på miljömålskonferens i Växjö

  29 apr 2016
  Kommuner, politiker och näringsliv. Miljösamordnare, chefer och några studenter. Alla samlades de på onsdagen i Växjö för två dagars konferens med fokus på miljön.
 • Södra i låneavtal om 1 Mdr SEK med NIB

  Pressemelding 22 apr 2016
  Södra Skogsägarna ekonomisk förening och Nordiska Investeringsbanken (NIB) har tecknat ett låneavtal på 1 Mdr SEK (108 miljoner euro). Lånet ska användas för att finansiera expansionen av massabruket i Värö.

Expansion Södra


I våra kundnät och portaler finner du som är kund eller leverantör service och tjänster dygnet runt. 


För Byggträkunder:
>> Butikernas butik

För Södra Cells kunder:
>> PulpServices Online

För Interiörträkunder:
>> ÅF-butik

För Södra Skogs entreprenörer:
>> Produktionsportalen

För medlemmar i Södra:
>> Skogsägarnätet

RSS